RECEL BORONICE

Boronicat merren nga zonat e Kukesit. Frutat pasi lahen, vendosen ne musht te perqendruar ne te ftohte, ku mbahen 24 ore. Paskesaj ato vihet te vlojne deri ne formimin e nje mase lengu me dendesine e duhur.

Më shumë

RECEL KUMBULLE

Kumbullat  zgjidhen ne zonën e Dibrës  dhe pasi bëhet zgjedhja nga personeli  ynë me pHmetër  e lendës së parë ,bëhet transporti I menjehershëm në qendrën e përpunimit dhe selektimi pjesor .

Më shumë

REÇEL KAJSIE

Fruti i kajsise merret nga zonat e Dibres dhe duhet i forte dhe pa kaluar ne tejpjekje. Frutat pasi lahen priten ne dy gjysma dhe pastrohen nga berthama, hidhen ne mushtin qe eshte nxehur paraprakisht dhe lihen te vlojne deri ne arritjen e pikes se duhur te dendesise.

Më shumë

RECEL FIKU

Fiku eshte frut shume i embel dhe i pasur ne elemente ushqimore. Frutat merren nga zonat e Beratit dhe pasi jane pastruar, vlohen me uje derisa te filloje shperberja, e pas kalohen ne mushtin e perqendruar ne zjarr te ngadalte deri ne dendesimin e duhur te recelit.

Më shumë

REÇEL QERSHIE

Per pergatitje fruti i qershise merret nga zona e Dibres. Qershite lahen, pastrohen nga berthama dhe vendosen 24 ore te rrine ne musht te perqendruar ne te ftohte. Me pas vijohet me zierjen deri ne dendesimin e duhur te recelit.

Më shumë

REÇEL MOLLE DHE KANELLË

Për prodhimin e recelit,mollët zgjidhen në zonën e Korcës,në  fshatrat Voskop e Dvorane. Zgjidhen mollë të pjekura mirë të cilat , kanë aciditetin e duhur dhe ëmbëlsinë  maksimale, e cila matet me pHmetër nga personeli ynë.

Më shumë

REÇEL LULESHTRYDHE

Luleshtrydhet merren  ne zonën e  Lushnjes  ku behet selektimi paraprak i tyre duke kontrolluar pastërtinë e lendës së parë  dhe ëmbëlsinë.Pas zgjedhjes bëhet transporti i menjëhershëm ne qendrën e përpunimit ku kryhet  proçesi i selektimit dhe I pastrimit të tyre .

Më shumë

REÇEL FTOI

Ftoi eshte nje frut i perdorur qe ne hershmeri per prodhimin e recelit, prevedese dhe marmelates. Fruti eshte shume i ushqyeshem dhe aromatik . Mblidhet kur eshte i pjekur ne zonen e Dibres. Para se te kaloje per recel, pastrohet nga lekura dhe farat, grihet trashe e hidhet menjehere ne uje te vluar qe mos te ndryshoje ngjyre. Zihet deri sa te behet lidhja e recelit.

Më shumë

REÇEL PJESHKE

Pjeshkët zgjidhen në  zonën e Dibrës dhe pasi bëhet zgjedhja nga personeli  ynë me pHmetër  e lendës së parë , bëhet transporti i menjëhershëm në qendrën e përpunimit dhe selektimi pjesor .

Më shumë